Takaisin

ANALYTIIKKA PÄIVITTÄISTAVARATEOLLISUUDESSA

paivittaistavarateollisuus

Viimeisen parinkymmenen vuoden aikana vähittäiskaupan arvoketju on muuttunut: kauppa on laajentanut rooliaan jakelijasta aktiiviseksi, tuotantoa omien merkkien kautta ohjaavaksi toimijaksi. Toisaalta rajuimman muutoksen arvoketjuun on synnyttänyt digitalisaatio, joka on kasvattanut asiakkaan valtaa tuomalla globaalin tarjonnan parin klikkauksen päähän. Uudessa bisnesympäristössä tiedon hyötykäyttö antaa päivittäistavarateollisuudelle (FMCG) laaja-alaisesti mahdollisuuksia parantaa asiakasymmärrystä, prosesseja ja toimivaa yhteistyötä kaupan kanssa.

Usein lähdettäessä etenemään kohti tiedolla johtamista ensimmäinen haaste on data: eri liikatoiminta-alueet käyttävät omia tietolähteitään, eikä tietoja ole synkronoitu. Pääsääntöisesti erilaisten sisäisten ja ulkoisten tietokokonaisuuksien yhdistäminen parantaa kokonaisuuden selitys- ja ennustevoimaa sekä tarjoaa laaja-alaisesti soveltamismahdollisuuksia.

Analytiikka palvelee ennen kaikkea päätöksentekoa. Tarkastelunäkökantana voi olla markkinan ymmärtäminen: kilpailijoiden asemointi, brändien, hinnoittelun ja trendien ymmärtäminen. Oman kokonaisuutensa muodostavat asiakasdialogin hallinta ja siihen liittyvä mediakanavapaletin optimointi, lanseeraukset, brändiasemoinnit. Analytiikka tulee avuksi myös hankinnan ohjauksesta jakelukanavien hallintaan ja edelleen seurantaan. Oleellista tuloksellisen etenemisen kannalta on alusta alkaen oikeiden kysymysten esittäminen ja tavoitteellinen eteneminen.

 

http://blogi.houston-analytics.com/blogi/hintavirheet-historiaan

 

Palvelut

Ota yhteyttä

Juha Raunama
Director, Customer Solutions
tel. +358 400 845 908
juha.raunama@houston-analytics.com

Yhteydenottopyyntö

Houston Analytics Oy
Konepajankuja 1
00510 Helsinki,
Business ID: 2574184-1

Tietosuojaseloste: evästeiden käyttö