Takaisin Services Logo

Verkoston suunnittelu ja konseptikehitys

Asiakkaan ostokäyttäytymiseen ja alueen väestötietoihin perustuvat analyysimallimme tuovat faktat kauppapaikkaverkoston suunnitteluun.

  • Kauppaverkoston optimointi: Kauppapaikkaanalyysin tuloksena syntyy joko kuitti- tai kanta-asiakasdataan perustuva optimoitu kauppapaikkaverkostomalli, jossa ilmenee sekä myymäläluokat että uudet kauppapaikkasijainnit. Analyysi sisältää nykyisen kauppapaikkaverkoston suoriutumisanalyysin sekä myymälä- ja tavararyhmäkohtaiset myyntiennusteet sekä vanhoille että uusille myyntipisteille.
  • Vaikutusalueanalyysi: Malli tuottaa joko kanta-asiakasdataan tai postinumerodataan perustuen kaupan vaikutusalueen.
  • Kauppapaikkojen kannibalisaatioanalyysit: Analyysi tuottaa ennusteen siitä, mitä kaupan vaikutusalueella tapahtuva kilpailutilanteen, oman verkoston tai konseptin muutos vaikuttaa sekä kokonais- että tuoteryhmätasoiseen myyntiin.     
  • Myymäläkonseptianalyysi: Malli antaa uutta kauppapaikkaa suunniteltaessa suositukset mm. kokoluokasta, valikoimasta, aukioloajoista.
  • Alakonseptibarometri: Arvioi alakonseptien toimivuutta eri pisteissä ja tuottaa ehdotuksen alakonseptien optimoidusta toteutuksesta pistekohtaisesti.
  • Liikennevirta-analyysi: Liikenteen kautta saatavan potentiaalin mallintaminen. Malli tarkastelee tilannetta päivä-, tunti- ja aluetasolla.

HALUATKO LISÄTIETOJA? JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ

Tools: IBM SPSS Modeler, IBM ILOG CPLEX Optimization Studio

Also available as a SaaS Service on Bluemix.

Palvelut

Ota yhteyttä

Juha Raunama
Director, Customer Solutions
tel. +358 400 845 908
juha.raunama@houston-analytics.com

Yhteydenottopyyntö

Houston Analytics Oy
Konepajankuja 1
00510 Helsinki,
Business ID: 2574184-1

Tietosuojaseloste: evästeiden käyttö